Fängelse för våld mot exflickvän

Hässleholm Den 24-årige man som åtalats för att ha frihetsberövat och misshandlat sin tidigare flickvän döms till ett år och nio månader i fängelse. Tingsrätten ser allvarligt på brotten som mannen planerat i förväg.

Mannen fälls nu för olaga hot, olaga frihetsberövande och tre fall av misshandel. Det var under sommaren och hösten 2016 som de aktuella brotten ägde rum. Kvinnan har berättat att mannen, som har en bakgrund inom kampsport, alltid varit kontrollerande mot henne och när kvinnan vid ett tillfälle befann sig hos en vän, ringde mannen upp. Detta trots att de inte längre var ett par och att kvinnan inte sagt till mannen vart hon skulle.
Mannen ville att kvinnan skulle komma hem till honom och hotade att döda hennes hundar, hugga hennes familjemedlemmar och ”göra kaos” om hon vägrade.

Några dagar senare gick kvinnan hem till mannen som överenskommet. Han verkade först lugn, men efter att kvinnan kommit in i lägenheten, sa 24-åringen åt henne att hon var smal och slog henne hårt i magen.
När hon ville lämna lägenheten hindrade han henne genom att hålla en kniv mot hennes strupe.
Kvinnans systrar hade blivit oroliga under tiden som gått och när de knackade på mannens dörr uppstod tumult.

En utav dem försökte tränga sig in, man mannen hotade systrarna med machete.
Först efter tre timmar lät han sin tidigare flickvän lämna lägenheten. Han ska då ha varit ångerfull och bett om ursäkt.
Vid andra tillfällen har mannen tagit kvinnans hund, och blivit våldsam när hon kommit för att hämta den, samt tagit stryptag om hennes hals.
Under förhandlingarna i tingsrätten har mannen erkänt brotten och rätten resonerar i sin dom att mannen och kvinnan på det stora hela beskrivit händelserna på samma sätt. Mannen har tidigare dömts till villkorlig dom för misshandel och han anses inte lämpad att göra samhällstjänst.

Tingsrätten skriver i sin dom att det inte kan bli aktuellt med något annat straff än fängelse och konstaterar att det är fråga om allvarlig brottslighet, vilket resulterar i ett år och nio månader i fängelse för mannen.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...