Annons

Fejkpolis i Cadillac åtalas för brott

Malmö/arlöv En man utgav sig för att vara civilpolis och stoppade en annan bilist. Under en förvirrad halvtimme tvinagdes en 33-årig man på väg till jobbet sitta i den falske polisens Mercedes på en gata i Arlöv.
Malmö • Publicerad 2 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 13 oktober 2016 klockan 05:50 fick 40-åringen från Malmö en annan bil att stanna på Segevägen i Arlöv genom att blinka med helljusen bakom honom och sedan göra en kraftig omkörning och stanna bilen. Det fick en 33-årig man som var på väg till jobbet att stanna sin bil.

Annons

Han hävdade också att den andra bilisten kört för fort och skulle rapporteras för detta. 40-åringen fick 33-åringen att sätta sig i baksätet på hans Cadillac. 40-åringen fick också den 33-årige mannen att visa sitt körkort och han tog en bild på id-handlingen och på mannen ifråga.

40-åringen förnekar brott. En arbetskollega till 33-åringen ringde ett larmsamtal direkt efter händelsen och uppgav registreringsnumret på den bil som den misstänkte färdades i.

Felix AlnemarkSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons