Lokal vinodlare har väntat länge

mjölkalånga Pär Fredholm är vinproducent i Mjölkalånga utanför Hässleholm. Så fort han får lov att sälja sitt vin på gården så ska han göra det.
Publicerad 2 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi vinproducenter är ganska luttrade vid det här laget, eftersom vi har kämpat för detta i så många år. Jag vågar inte ropa hej förrän det finns ett beslut som gör gårdsförsäljning tillåten på riktigt, men vi har aldrig varit så nära ett positivt beslut som nu. Äntligen verkar det sunda förnuftet råda. Skrämselpropagandan har inte slagit igenom, kommenterar Pär Fredholm. Han säljer sedan länge sina viner genom Systembolaget i Göinge utan problem, men om han får sälja dem på gården också öppnar det nya möjligheter att utveckla besöksnäringen.

Pär Fredholm är medlem i Svenska Vinodlares Förening, som länge drivit på för att tillåta gårdsförsäljning .

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.