Städning kritiseras – igen

Hässleholm • Publicerad 2 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

”Jag har allergi mot kvalster och har problem med andning vid besök” skriver dottern till en kvinna på Kaptensgården nu i ett brev till kommunens omsorgsnämnd.

En del av umgängestiden med mamman försvinner eftersom de anhöriga måste lägga tid på att städa, skriver hon, och önskar att det kunde dammsugas varje vecka och dammtorkas varannan.

Boendets enhetschef hänvisar till det beslut som politikerna i omsorgsnämnden fattade i januari 2016. Städningen drogs då ned från varannan vecka till var tredje. Tiden som frigjordes skulle användas till att erbjuda de gamla fler promenader, utevistelse eller andra aktiviteter.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.