Rangen kan läggas ner efter branden

OSBY Ständig skadegörelse: ”En känsla av uppgivenhet”
Osby • Publicerad 3 maj 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Andreas Gustavsson flankeras av eleverna Robin Axelsson och Alex Cederlund i samband med att yrkesskolans elever städade och röjde på rangen för att göra den fin inför årets säsong. Upprepad skadegörelse och nedskräpning har länge varit ett problem på rangen – och efter branden är det tveksamt om verksamheten kan leva vidare. FOTO: PETER PAULSSON
Andreas Gustavsson flankeras av eleverna Robin Axelsson och Alex Cederlund i samband med att yrkesskolans elever städade och röjde på rangen för att göra den fin inför årets säsong. Upprepad skadegörelse och nedskräpning har länge varit ett problem på rangen – och efter branden är det tveksamt om verksamheten kan leva vidare. FOTO: PETER PAULSSON

Yrkesskolans utbildning fastighet, anläggning och byggnation har skött drivingrangen som en del av elevernas utbildning. Nyligen berättade Norra Skåne om elevernas arbete med att göra anläggningen vårfin och redo att ta emot golfare som ville slipa på svingen.

Redan då vittnade Gustavsson och hans elever om att drivingrangen tyvärr verkar ha blivit ett tillhåll. Det var väldigt mycket att städa upp inför säsongen.

Så skadegörelsen är inget nytt problem vid rangen?

– Oh nej. Det är ett ständigt problem, det har pågått i flera år, säger Gustavsson.

– Klotter, skadegörelse, nedskräpning, stöld av bollar – det har varit väldigt mycket.

Även på Norra Skånes insändarsida har frustrationen över vandalernas framfart luftats.

En insändarskribent skrev: ”Vi som gillar att använda rangen för sitt ändamål är ytterligt trötta och arga på förödelsen. Kan tänka mig att eleverna på yrkesskolan är riktigt förbannade över att upprepade gånger behöva städa undan och reparera”.

För en dryg vecka sedan, natten till måndagen den 23 april, brann byggnaden med bland annat bollautomaten på rangen ner. Det var ”oklart” varför träbyggnaden började brinna.

Nu är frågan om rangen kan drivas vidare. Andreas Gustavsson är tveksam.

– Tyvärr brann ju golfautomaten med bollar upp. En sådan är inte billig. Hade den fått vara i fred hade man kanske kunnat fortsätta. Nu vet vi inte om man ska lägga tid och pengar på att fortsätta, säger han.

– Det beror på responsen, om allmänheten vill ha rangen kvar. Vi har ju haft nytta av den i utbildningen. Men det är ju väldigt tråkigt att den aldrig får vara i fred.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.