Pensionärer vara fångar?
Vad är detta? Skall svenskar som jobbat i Sverige hela sitt liv och när man blivit pensionär inte få sin garantipension om man flyttar utomland inom EU.
Har man glömt totalt vad EU står för? När vi gick med i EU betonades att rörligheten över gränser mellan länderna och förhindr krig. Passfriheten emellan medlemsländerna skulle underlätt resandet.
Tyvärr blev det nästan tvärt om nu behöver man pass om man åker till Helsingör och handlar ost eller öl för en dag.Detta liknar inte det fria EU som marknadsfördes av politikerna i EU valen.Då är likheten med DDR och gamla Sovjet mer påtaglig.Återigen vad sysslar partierna med när man vill hindra Svenskar pensionärer att bosätta sej utomlands för få den usla pensionen många får efter ett långt arbetsliv.
Nej nu citera jag uttrycket som en före detta minister utryckte sej om Norge. Att Norge var den sista diktaturen i Europas kanske Sverige övertagit denna plats?
Detta måste väl strida emot EU:s fri rörlighet över gränser? Hur kan många grupper få pensioner i Sverige utan att betalat en krona till pensionssystemet.
Nu räcker det med tokigheter skärp er styrande.
Skall pensionärer vara fångar i sitt eget land i det fria Europa?

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du haft många smeknamn?

Loading ... Loading ...