Ständigt tågelände
n Kommer till Hässleholms central och ska åka med snälltåg till Stockholm lördagen den 28 april klockan 10.06. Tåget kommer iväg 12.20.
Måndag 30 april: planerade att åka med Öresundståg till Lund under eftermiddagen.
Elfel! Inga tåg gick och inga ersättningsbussar. Så småningom kommer det upp en beräknad avgång 17.44 men som ställs in.
Siktar istället på en avgång 18.22.
Tåget kommer iväg 19.09 och denna resa brukar ta cirka 30 minuter men ankomsten i Lund blir cirka 20.00.
Fick en ersättning av Skånetrafiken på 19 kronor.
Nästa dag, den 1 maj, står Lena Wallentheim (S) i Hembygdsparken och talar om förhoppningar om bland annat höghastighetståg.
Som vän av kollektivtrafik hoppas jag mest på fungerande fjärr- och regionaltåg och vet inte vilket som är värst; att hennes förhoppning blir sann eller nuvarande tågelände fortsätter.
Trevligt firande med fläckar
n Föreningarna Hörjagården och Hörja IF:s välkomnande av våren var traditionsenligt och trevligt. I det hällande regent kunde man förlusta sig med varm korv och läsk och även testa sitt kunnande på en tipspromenad för såväl yngre som äldre innan bålet tändes vid åkanten och Kristina Lind höll sitt vårtal.
Men även solen har ju som bekant sina fläckar. Till den kategorin vill undertecknad med flera hänföra, att man (nästan som vanligt) inte fick något besked om de rätta svaren på tipsrundorna. Därför ett tips jag gärna bjuder på: Slarva inte med den delen kommande år.
Bevara och sluta slösa
n Bevara skogsområdena och sluta slösa med Skattebetalarnas pengar!
Hässleholms kommun: Lär av Helsingborg: Prioritera att bevara skogsområdena, trots att man bygger i staden! Innebär att skogsområdena vid Hässleholms infarter, t.ex Pollenvägens skogsområde måste bevaras! Dessa områden måste bevaras, både för människors och djurs skull! Även de gamla isotoperna i området, tänker på de fina stengärdena i skogen vid Pollenvägen, måste bevaras, och så även bäcken, med förgreningar. Det här med stengärden hittar kommunen på helt egna regler för att komma runt! På vissa platser bevarar man dåliga stengärden helt utan anledning, medan man på andra väljer att rasera fina gamla isotoper!
Vid Pollenvägen kommer det dessutom att kosta enorma summor för skattebetalarna för att kunna göra det sanka området byggbart över huvud taget! När ska kommunen dessutom fatta att ingen vill bo under en 48 meter hög Mobilmast?
Ta ert förnuft till fånga!

Dagens fråga

Har du någon att fira jul med?

Loading ... Loading ...