Här prisas historiska uppsatser

Östra Göinge • Publicerad 4 maj 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mats-Erik Nilsson, Knislinge byalag, Gunnar Blixt, Knislinge hembygdsförening och Håkan Erlansson, Knislinge byalag, delar ut första pris i uppsatstävlingen till klass 3a på Västerskolan. Priset tas emot av Nellie Hansson i 3a.
Mats-Erik Nilsson, Knislinge byalag, Gunnar Blixt, Knislinge hembygdsförening och Håkan Erlansson, Knislinge byalag, delar ut första pris i uppsatstävlingen till klass 3a på Västerskolan. Priset tas emot av Nellie Hansson i 3a.

Det gick nästan att ta på spänningen i Västerskolans matsal när segraren i uppsatstävlingen skulle tillkännages.

Mats-Erik Nilsson från Knislinge byalag avslöjade att 3a tagit hem segern och de 3 000 kronorna i förstapris.

Naturligtvis extra roligt för eleverna i 3a – men eleverna i de övriga treorna som deltagit i tävlingen behövde inte vara allt för nedstämda.

De delade nämligen på andrapriset och fick därmed 2 000 kronor vardera till respektive klasskassa.

I februari berättade Norra Skåne om uppsatstävlingen.

Då var eleverna och besökte Klockaregården för att göra research om livet förr i tiden i Knislinge. På plats var representanter från hembygdsföreningen för att visa runt barnen och berätta om Knislinges historik.

Sedan skulle eleverna skriva uppsatser om hemortens historia och yrken från förr.

Tävlingen sponsrades av Knislinge byalag, som stod för prispengarna och på fredagen var det alltså dags att berätta vilken klass som hade lämnat in de bästa uppsatserna (eleverna skrev uppsatserna en och en eller – i de flesta fallen – två och två).

Viveca Knutsson och Gunnar Blixt från hembygdsföreningen samt Mats-Erik Nilsson och Håkan Erlansson från byalaget var på plats i Västerskolans matsal med prispengarna.

Efter en stunds nervös väntan avslöjade Nilsson vinnaren – och lämnade över 3 000 kronor till 3a.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.