HIF tappade poäng på nytt

Sport • Publicerad 5 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Anton Persson gjorde 3–2 för HIF i Asarum. Men inte heller denna gång räckte till en fullpoängare. 
Foto: Stefan Sandström
Anton Persson gjorde 3–2 för HIF i Asarum. Men inte heller denna gång räckte till en fullpoängare. Foto: Stefan Sandström

HIF såg ut att ta den första trepoängaren för året borta mot Asarum. Men ett hemmamål i den 82:a minuten förstörde dagen för de grönvita.

– Efter att vi gjort 3–2 var det precis som vi slutar med att ha tryck i spelet. Det retar mig att vi tar ett extra tillslag på bollen i stället för att använda ytorna.

HIF kom trots speldominans i underläge med 0–2 i den första halvleken, På det första målet styrde Liridon Ahmeti in ett inlägg och vid Asarums 0–2 strax innan paus var det på nytt ett inspel som ställde till det för HIF.

Men gästerna från Hässleholm kom snabbt tillbaka direkt i den andra halvleken. 1-2 kom på en straff efter det att Burim Rexhepi blivit neddragen. Joel Wedenell slog den dock inte bättre än att hemmamålvakten kunde rädda den men HIF:s skyttekung var snabbt framme och slog in bollen. Kvitteringen kom i den 55-e minuten. Wedenell slog på ett skott och på returen dök Harley Willard upp och tryckte in 2–2.

Tio minuter senare var det dags för 3–2 till HIF. Willard passade Wedenell som slog in bollen till Anton Persson som gjorde mål. Men det skulle inte räcka till seger utan i den 82:a minuten kunde Asarum kvittera till 3–3 på nick efter en fast situation.

– Minst sagt lite retligt. I stället för att fortsätta och gå för 4–2 blir vi försiktiga och rullar runt i stället, menar Olofsson.

– Vi gör fel saker efter att vi gjort 3–2 och bjuder in dem i matchen.

Det har bara blivit tre poäng för HIF i inledningen. I flera matcher har de haft spelet men ändå inte fått med sig poängen.

– Vi har inte haft marginalerna med oss i sereiöppningen. Men det brukar ju jämna ut sig så det får vi hoppas det gör den här gången med, säger Dan Olofsson vars HIF härnäst spelar derby mot IFK på torsdag

– Vi får ladda för det. Bara att hoppas att bollen studsar vår väg då.

HIF:s lag: Johannes Ljungbäck – Sebastian Carrblad (65), Eric Svensson, Liridon Ahmeti, Amen Chehade (88) – Viktor Christiansson (83), Joel Svensson, Anton Persson, Harley Willard(83) – Joel Wedenell, Burim Rexhepi.

Ersättare: Jonas Osberg (mv), Emil Szymanski (88), Tim Ströbeck, Haris Crnalic (83), Alexander Wilson (65), Niazi Smail (83).

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.