Tyringebackar klara för nästa säsong

Sport Tyringe fyller på backsidan med två säkra kort från förra säsongens trupp. En av lagets bästa defensiva backar, Thage Pettersson, har skrivit på och 16-årige stortalangen, Isac Hedlund får ett utvecklingskontrakt med klubben.
Sport • Publicerad 6 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Känns bra speciellt med tanke på den struliga förra säsongen och att vara i Tyringe nu jämfört med då är som att vara i en helt annan förening, säger Thage Pettersson, 20,

Pettersson, som främst visade ett defensivt starkt spel i Tyringe förra säsongen och dessutom noterades för 5 poäng (1+4) på 32 matcher, var därför ganska övertygad om att han ville fortsätta i ”nya” Tyringe.

– Jag gillar Alfredssons tränarstil, säger Tyringebacken som kommer från Troja Ljungby som åkte ur Hockeyallsvenskan och kommer att spela i Tyringes division ett-serie till hösten.

Men någon återgång till moderklubben var inte aktuell?

– Nej, jag har inte hört något och har inte heller haft någon kontakt med Troja, säger Thage Pettersson.

Även unge Isac Hedlund som gjorde sensationellt starka inhopp i A-truppen under sin förra, intensiva säsong kommer att spela kvar i Tyringe.

– Han får ett så kallat utvecklingskontrakt och kommer att träna fullt med A-truppen, säger Tyringes sportchef Filip Steensbjerre om Tyringes 16-årige backtalang som väljer att gå samma väg som en annan före detta Tyringespelare, Simon Ericsson, gjorde.

Alltså inte flytta till något hockeygymnasium utan satsa på en A-lagsplats i moderklubben.

– Jag ser många likheter mellan Simon och Isac och vi är förstås oerhört glada att han väljer att stanna i vår klubb, menar Filip Steensbjerre.

På söndagen blev det också klart att Christofer Rasch väljer att lämna Tyringe.

– Fick beskedet idag, säger sportchefen som inte vill kommentera vart Rasch hamnar.

Dock avslutade ju norrmannen förra säsongen i Kristianstads IK och mycket talar för att det blir hans klubbadress nästa säsong.

– Inga kommentarer, säger Steensbjerre som också fått nej av forwarden David Stenbacka som fortsätter i en annan av Tyringes seriekonkurrenter, Hanhals.

– Men det kommer att hända positiva saker runt vår trupp i veckan.

bild 1/2
Isac Hedlund fortsätter i Tyringe även nästa säsong.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Thage Pettersson är klar för ny klubb. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Isac Hedlund fortsätter i Tyringe även nästa säsong.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Thage Pettersson är klar för ny klubb. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.