Villabranden i Glimåkra startade vid strax efter klockan sex på söndagsmorgonen. Omkring 20 man var på plats för att släcka branden. FOTO: SUSANNE GÄRE
Salong Britt ...
... och Salong Favorit fick fönster sönderslagna. FOTO: SUSANNE GÄRE

Villa brann ner till grunden

glimåkra Tvåplansvillan i Glimåkra brann ned till grunden. Huset gick inte att rädda och Räddningstjänsten fick fokusera på att säkra intilliggande byggnader. En man är gripen misstänkt för mordbrand.

Villan, som var ett ödehus, ligger en bit upp på Boaltsvägen.
-Ägaren är underrättad och han har varit på platsen, upplyser Yttre befäl i Osby, Anders Gymark.

Larmet till SOS kom strax efter klockan 06 på söndagsmorgonen. Det var förbipasserande som såg att det brann och slog larm. En halvtimme senare, klockan 06.30, grep polisen en man i 25-års åldern, misstänkt för att ha startat branden.
– Han grips i anknytning till brottsplatsen, säger Kim Hild på Skånepolisens ledningscentral.

Polisen rubricerar ärendet som mordbrand.
– Branden började på baksidan och spred sig mycket snabbt till takkonstruktionen, säger Anders Gymark. Vi försökte med alla medel att rädda huset men lyckades tyvärr inte. Vi satsade hårt på det men våra insatser räckte inte till.

Ett 20-tal brandmän agerade på plats från Sibbhult, Broby och Kristianstad. De slet hårt i flera timmar.
– Nu, när klockan närmar sig 12, är vi inne i slutfasen, fortsätter Anders Gymark, och vi skyddar omkringliggande områden, men allt är under kontroll och det finns absolut ingen spridningsrisk.
Han säger att släckningsarbetet gått som planerat, ingen har blivit skadad av branden. Vad som orsakat branden är oklart i skrivande stund. En fördel i släckningsarbetet var att det var vindstilla.

Branden bröt ut efter en stökig natt i Glimåkra. Två frisersalonger på Storgatan fick fönsterrutor krossade under natten mellan lördag och söndag.