GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dryga böter för gödselläcka

Hässleholm En mjölkbonde med gård utanför en av kommunens tätorter döms till företagsbot på 50 000 kronor för att ha brustit i sin miljöhänsyn.
Hässleholm • Publicerad 8 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En mjölkbonde med gård utanför en av kommunens tätorter döms till företagsbot på 50 000 kronor för att ha brustit i sin miljöhänsyn. Det var under våren och vintern 2014 som det läckte ut gödsel i den intilliggande marken. Trots att bonden förelagts av Hässleholms kommun att förebygga gödselläckage på gården hade inget gjorts för att förhindra det och han anses därför ha gjort sig skyldig till två fall av miljöbrott.

lousil
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.