Hässleholm På fredag och lördag invaderas Hovdala av medeltiden. Det är dags för årets Rikstornering och marknad.
Hässleholm • Publicerad 8 maj 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
På fredag och lördag är det åter tid för Hovdala Medeltidsdagar med rikstornering. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
På fredag och lördag är det åter tid för Hovdala Medeltidsdagar med rikstornering. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Tusentals människor beräknas åter strömma till Hovdala slott under dessa två dagar, bland annat för att beskåda ett 30-tal riddare på ståtliga hästar som under båda dagarna tävlar i SM i Tornerspel på riddarbanan intill slottet.

På borggården är det som vanligt en stor medeltida marknad som lockar med underhållning, medeltida mat och en mängd hantverk och riddarutstyrsel att handla.

Framför gamla stallet blir det tävling i beridet bågskytte och man kan besöka hantverkare och fäktmästare under båda dagarna.

I år blir det Barnens Borggård igen på inre borggården. Det innebär att alla barn 0-12 år (de har även fritt inträde till hela området) får ett Drakkort med skattkarta i entrén och får prova på flera roliga aktiviteter helt gratis.Exempelvis Broderigrafitti, armborst, gummisvärdsfäktning, skattjakt, ponnyridning, gycklarskola och medeltida spel och lekar.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.