GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter tågkaoset: Skånetrafiken rasar mot Trafikverket

Skåne Den senaste veckans omfattande störningar i den skånska tågtrafiken har fått Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson att reagera.
Publicerad 9 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

På tisdagen orsakade ett omfattande elfel ett totalt tågstopp i trafiken mellan Malmö och Hässleholm. Problemet tog timmar att åtgärda och tiotusentals resenärer drabbades.

Nu har Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken, fått nog. I ett pressmeddelande riktar han hård kritik mot Trafikverket.

- Vi har inte rimliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag. Prognoserna som Trafikverket ger är så bristfälliga att vi varken kan ge kunderna korrekt information eller etablera en fungerande ersättningstrafik. Vi måste nu omgående agera tillsammans. Vi förstår att våra kunder är frustrerade, säger Linus Eriksson.

Trafikdirektören kräver nu omedelbara åtgärder och påpekar samtidigt att Skånetrafiken betalar 250 miljoner kronor i banavgifter till Trafikverket varje år.

- Igår var det tiotusentals resenärer som inte kom hem på ett rimligt sätt. Vi är djupt bekymrade för våra resenärer och över den omöjliga situationen i det skånska tågsystemet, säger Linus Eriksson.

- Därför uppmanar vi Trafikverket att alla planerade arbeten i elanläggningen i Skåne stoppas till dess att man har gått till botten med vad som orsakat veckans omfattande störningar, presenterar riskanalyser samt vidtar nödvändiga åtgärder.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.