Gripen 25-åring ej längre misstänkt för mordbrand

Östra Göinge Den man som greps i samband med villabranden i Glimåkra är ej längre misstänkt. Nu väntar polisen in den tekniska utredningen för att kunna jobba vidare.
Östra Göinge • Publicerad 9 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Susanne Gäre
Foto: Susanne Gäre

I söndags brann det på två olika ställen i Glimåkra, den stora branden var i en villa som brann ner totalt. Branden rubriceras som mordbrand av polisen och ganska snabbt kunde en 25-åring man gripas misstänkt för att ha anlagt branden. I början på veckan har tidningen inte kunnat komma i kontakt med polisen gällande ärendet och därför har man inte kunnat rapportera om den misstänkte anhållits misstänkt för branden eller ej.

Under onsdagen har det gått så pass lång tid att åklagaren, om 25-åringen varit anhållen måste bestämma sig för om mannen ska häktas eller frisläppas.

Enligt uppgifter till tidningen har vittnen till branden ringt in till polisen i Broby men hur det ser ut på vittnesfronten och om åklagaren kan berätta något mer om ärendet svarar hon följande:

johnor
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.