hässleholm Demontering och rivning av huset på Åkaregatan 9 har inletts.
Hässleholm • Publicerad 9 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Demonteringen av huset på Åkaregatan 9 är inledd. Själva rivningen ska enligt företaget inledas snart.Foto: Hans Bryngelson
Demonteringen av huset på Åkaregatan 9 är inledd. Själva rivningen ska enligt företaget inledas snart.Foto: Hans Bryngelson

I slutet av förra året avslog förvaltningsrätten krav från privatpersoner att kommunen skulle tvingas vänta med försäljningen.

Förvaltningsrätten meddelade då att man sade nej till kravet på inhibition, men att man ska pröva sakfrågan, om försäljningen gått rätt till.

En privatperson har överklagat beslutet av försäljningen. Denne har krävt en muntlig förhandling, vilket nu avslagits av rätten. Överklaganden ska nu före den 15 maj slutföra sin skriftliga talan.

– Vi ska pröva målet när det gäller försäljningen, förklarar jurist Helen Åkesson på Förvaltningsrätten och tillägger att kommunen får ta på sig risken att rätten upphäver försäljningen.

Vad som händer om försäljningen ogiltligförklaras och huset redan är rivet, vill hon inte kommentera.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.