GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oenighet om särskilt boende

Hässleholm • Publicerad 9 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

När ärendet om att bygga ett nytt särskilt boende intill Garnisonsvägens södra sida (vilket tidningen tidigare berättat), behandlades på tekniska nämndens arbetsutskott, var meningarna delade.

Ordföranden, Arne Dahlström (KD), ville ändra förslaget. Han ansåg att bästa placeringen skulle bli på området Röinge 7:3, som ligger längs med Skjutbanevägen på Röinge.

Ledamoten Ulf Berggren (SD) hade ett annat förslag. Han ansåg att bästa placering skulle bli området Sjörröd, kvarteret von Döbeln, norra sidan av Garnisonsvägen i närheten av dåvarande vaktentré.

Men ledamöterna av de rödgröna partierna yrkade på det liggande förslaget, vilket blev beslutet.

Folkets Väls Björn Widmark tycker det är en dålig idé. Han menar att placeringen är synnerligen olämplig. Platsen är natur med fin skog och dessutom vattensjukt, skriver han. Han påpekar också att platsen är inom det skyddsområde på 1 000 meter till reningsverket som länsstyrelsen krävt.

”Välj ett av de andra alternativen”, skriver han och föreslår ett område intill gamla officersmässen inne på Garnisonsområdet.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.