GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Plan mot olovliga boplatser

Hässleholm Den åtgärdsplan, mot olovliga och olagliga boplatser på kommunal mark som kommunledningskontoret tagit fram, antas av kommunstyrelsens arbetsutskott.
Hässleholm • Publicerad 9 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Den åtgärdsplan, mot olovliga och olagliga boplatser på kommunal mark som kommunledningskontoret tagit fram, antas av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Åtgärdsplanen innebär bland annat att kontakt ska tas med polisen av tekniska förvaltningen när en olovlig boplats upptäcks. Polisen ska då informera de boende att platsen måste utrymmas inom 24 timmar. Sker detta inte frivilligt ska polisen se till att avhysa ockupanterna.

Kommunen kan vid behov bistå med personal från socialförvaltningen, räddningstjänsten, kommunledningskontoret och stasdsbyggnadskontoret.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.