Fler nyanlända än infödda
n Hustrun och jag promenerade Kristi Himmelsfärdsdag ner på stan för att besöka en pizzeria.
Fram och tillbaka mötte vi ca 20 sällskap varav 90 procent var invandrare med 3 till 6 barn. Utanför kyrkan låg ett antal somaliska flyktingar och solade i gräset. Var man än kommer i Hässleholm är chansen numera större att möta en invandrare eller flykting än en person född i Sverige.
KD har öppnat för samtal med SD i integrationsfrågan. Detta är naturligtvis positivt men mer krävs. Våra politiker både lokalt och på nationell nivå är arbetsskygga och för rädda för att förlora sina positioner så att det inte vill ta en konflikt. Titta bara på skolläraren Fridolin och Jan Björklund vad de uträttat under flera år.
Vi måste tänka till för framtiden. Gör vi inte det kommer nästa generation att höra böneutrop varje fredag i varenda svensk stad.
Böneutrop och helgdagar
n Nu har polisen godkänt böneutrop i Växjö, en “antikrist” handling som biskop Fredrik Modèus välkomnar av hela sitt hjärta. Då frågar jag mej , nu när deras begäran blivit verklighet kanske vi svenskar kan önska att även deras helgdagar även bli våra. Exempelvis Muharran på nyårsdagen Ashura, Rebl I ( Muhammeds födelsedag), Radjab Miradj ( Muhammeds himmelfärdsdag), Sheban , Ramadan (fastetiden) Schawwvel, ( fastan bryts), DuH´il i Hiddja – Hadj (Pilgrimsfärden) och Dutil Hiddja Eid al Adha ( offerhögtiden. Det blir nio extra dagar för oss plus de vi redan njuter av, tillsammans med nysvenskmuslimerna. För att ytterligare stärka vår kristna tro gentemot alla olika samfund som kommer hit och kräver det mesta, så borde vi möta dem med samma medel.
En ide vore att någon duktig svensk sångare sjöng en lämplig sång utanför “sin” kyrka, vid storhelger eller vanliga söndagar, eventuellt vid någon annan plats där folk samlas.
Mobjudande förkunnelse
n Så har polisen givit tillstånd till böneutrop i Växjö med en ljudstyrka av max 110 dB. Som sekulär svensk finner jag det direkt motbjudande att bli påtvingad oönskade religiösa proklamationer. Men så blir det när vänsterliberalismen får härja fritt. Som jag ser det har polisen öppnat Pandoras ask med detta beslut. En konsekvens av beslutet måste ju rimligen vara att alla som vill påtvinga omgivningen sina idéer verbalt ska få tillstånd till detta. Alla. Låt det sjunka in.
I detta fall är det dessutom anmärkningsvärt att de som säger sig söka skydd undan än det ena än det andra knappt hinner hänga av sig rocken förrän man kräver att få implementera sina sedvänjor hemifrån i värdlandet.
Det är som att jag skulle knacka på hos grannen och fråga efter skydd och husrum. Så fort jag hängt av mig jackan så säger jag till värdfolket: – Jag hör att ni spelar dansband men nu kräver jag att få spela rockmusik på er stereo. Absurt. Men Sverige är absurt. Vissa hänvisar till kyrkornas klockringning och använder det som argument för att tillåta böneutrop. Det köper inte jag. Sverige har kristna traditioner vad man än tycker om det. Men visst, är konsekvensen för att slippa böneutropen att man även måste förbjuda kyrkornas klockringning så har jag personligen inga problem med det. Det är dessutom extra motbjudande att det är en liten klick politiskt korrekta politiker och proffstyckare som ska äga beslutanderätten i denna fråga. Eftersom detta på sikt handlar om en omdaning av Sverige som vi känner det så är det givetvis självklart att Sveriges medborgare ska få ta ställning till denna fråga i en folkomröstning.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...