GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna med hammare och kniv till attack mot bilist

Lomma Plötsligt stannar den kvinnliga bilisten på Österleden, går ur bilen och fram till bakomvarande bil och gör ett utfall med en kniv mot mannen i bilen. Sedan slår hon sönder hans vindruta med en hammare innan hon går tillbaka till sin bil och kör iväg.
Lund • Publicerad 13 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var på söndagseftermiddagen som polis skickades till Västkustvägen vid Borgeby, där en person som larmat polisen, kör bakom en kvinna som strax innan gjort utfall med en kniv mot en man.

Den angripne mannen ska ha kört efter kvinnan, okänd för honom, på Österleden, när hon plötsligt stannar sin bil framför honom, vilket tvingar även mannen att stanna sin bil.

Kvinnan kliver ur sin bil och går bort till mannen, och i samband med detta ska hon ha gjort utfall mot honom i bilen med ett kniv.

Därefter slår hon sönder hans vindruta med en hammare, innan hon går tillbaka till sin bil, och kör bort från platsen.

En annan bilist har kört fram mot kvinnan, och kan följa efter henne när hon lämnar platsen.

Bilisten larmar samtidigt polis, och ger positioner på bilfärden.

Polispatruller lyckas få stopp på kvinnan i Lomma, och hon grips.

Mannen ska ha fått ett sticksår i samband med utfallen mot honom, men ingen ambulans behövde skickas.

Han kördes av patrull till sjukhus för kontroll.

Kvinnan, som är i 45-årsåldern, är nu misstänkt för mordförsök och skadegörelse.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.