Fängelse för olovliga förare

Hässleholm Två män, som båda är dömda för en rad trafikbrott sedan tidigare, får en månads fängelse vardera för olovlig körning.
Hässleholm • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Domarna mot männen meddelades av Hässleholms tingsrätt i slutet av förra veckan.

Det är en 26-åring som döms för två fall av grov olovlig körning och en 53-åring som döms för grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Att brotten resulterar i fängelsestraff kan härledas till tidigare synder: 26-åringen förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret, varav flera är just olovlig körning. Bara de senaste två åren har mannen dömts för grov olovlig körning fyra gånger.

Och även 53-åringen tycks vara en notorisk trafikbrottsling. Han förekommer under hela 120 avsnitt i belastningsregistret och har dömts för grov olovlig körning samt rattfylleri vid ett flertal tillfällen. Även tidigare domar har slutat i fängelse för mannen; senast i januari i år dömdes han till två månaders fängelse för grov olovlig körning.

Louise Sillén Herzegh louise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.