Tjuvarna hade gjort sitt yttersta för att hitta något av värde i simklubbens kontorslokal. Foto: Johan Nordström
Det var ett kassaskåp liknande det på bilden som stals.

Simhallen drabbad av nytt inbrott

Osby Återigen har simhallen i Osby haft oönskat besök. Okända gärningsmän tog sig in på övervåningen och stal kassaskåp samt kontanter.

Natten mellan fredag och lördag drabbades simhallen i Osby av ett inbrott. Gärningspersonerna tog sig upp via en brandtrappa och krossade där en ruta in till simklubbens kontorslokal.
Gärningsmännen letade senare igenom lådor, skåp och skåp för att sås småningom komma fram till simklubbens kassaskåp som var placerat i en skrubb.

Gärningsmännen tog med sig hela kassaskåoet som fortfarande är försvunnet men enligt källor från simklubben var kassakåpet tomt,
Polisen vill inte gå in på om de misstänker en eller flera personer för tilltaget men fler uppgifter från simklubben är att kassaskåpet var såpass stort att man åtminstone borde varit två för att orka bära det.

När kassaskåpet väl var ute tog sig gärningsmännen vidare in på simhallens ovanvåning genom att bryta upp flera innerdörrar. De flesta dörrarna på ovanvåningen har brutits upp och i de ena rummet fanns ytterliggare ett kassaskåp. Det lyckades tjuvarna öppna och tog samtliga kontanter som fanns i skåpet.
Simhallen som haft inbrott förr har givetvis haft polisen på plats och de har undersökt brottsplatsen. Totalt fick gärningspersonerna med sig ett tomt kassaskåp och cirka 1500 kronor i kontanter enligt polisens uppgifter och den polisanmälan som gjorts.

I nuläget finns det inga misstänkta för händelsen enligt vad polisen kunde berätta för tidningen under måndagsmorgonen.
När tidningen varit på plats i simhallen kan det konstateras att fönstret lagats med plats som en provisorisk lösning för tillfället och att vaktmästaren under måndagen i den månd det går försöker återställa dörrarna och dess låsanordninigar för att säkerheten ska återställas.

Senaste nytt omOsby