GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tjuv slog till mot mejeri två gånger

Hässleholm • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
foto: Jörgen Johansson
foto: Jörgen Johansson

Det var i fredags eftermiddag som en okänd person bröt sig in i en mjölkautomat på Furumossens gårdsmejeri för att komma åt de kontanter som samlas när kunder handlar mjölk i automaten. Utdelningen blev dock inte stor för tjuven:

– Det var väl en hundring på sin höjd, berättar Kristina Niklasson, som driver mejeriet tillsammans med sambon Peter Svensson.

Men det stannade inte där. På lördagskvällen var tjuven tillbaka.

– Han var väl inte nöjd och när han kom tillbaka fördärvade han mer, han hade försökt bryta upp allt, säger Kristina Niklasson.

Något stort byte blev det inte den här gången heller, max några hundralappar, men på mejeriet har inbrotten ändå väckt känslor.

– Vi har varit förskonade i ett och ett halvt år och varit glada att det fungerat så bra fastän det är obemannat, så vi var helt i chock när vi upptäckte det.

De båda inbrotten har polisanmälts, men i övrigt planerar man i nuläget inte att vidta några åtgärder på mejeriet.

– Vi fortsätter som vanligt. Vi känner att överlag har det fungerat så fantastiskt och det vore jättetråkigt om det här skulle upprepas, säger Kristina Niklasson.

lousil
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.