Inga beslut om kök efter 15 års utredningar

HÄSSLEHOLM Det är ett ärende nästan i klass med den eviga badhusfrågan. De senaste 15 åren har konsultutredning på konsultutredning gjorts av var maten till barn och gamla ska tillagas – där den serveras eller i ett stort centralkök.
Hässleholm • Publicerad 15 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
I Hässleholms skolor serveras ytterligare en rätt baserad på annat kött än gris, säger SD – vilket inte stämmer.Foto: Arkiv
I Hässleholms skolor serveras ytterligare en rätt baserad på annat kött än gris, säger SD – vilket inte stämmer.Foto: Arkiv

– Frågan är för tillfället död och vi kör på i gamla hjulspår, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M).

I åratal har konsulter och förvaltningar utrett och diskuterat huruvida varje förskola, skola och äldreboende ska ha sitt eget tillagningskök eller om maten bara ska värmas på plats. Frågan är känslig: ska man laga maten så nära gästen som möjligt för att reta smaklökarna och få en bättre kvalitet – eller ska kommunen slippa stora investeringskostnader, använda fryst mat som blir billigare och frigöra tid åt rektorerna?

Ärendet stoppades dock i kommunstyrelsen, där politikerna var högst oeniga.

På andra sidan fanns SD, S, C, V och MP som ville avslå ärendet – och lyckades.

Lars Johnsson håller inte med om att det skulle räcka att titta på de utredningar som gjorts och därifrån fatta ett beslut.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.