Annons

Mesanovic: ”Det blir jobbigt att möta oss”

Sport Högerforwarden är redo att kliva fram som poängspelare i Alfredssons bygge.
Sport • Publicerad 15 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
23-årige Belmin Mesanovic går in i sin tredje säsong med Tyringe i Hockeyettan.                                          Foto: Stefan Sandström
23-årige Belmin Mesanovic går in i sin tredje säsong med Tyringe i Hockeyettan. Foto: Stefan Sandström

När Tyringe hade säkrat division ett-kontraktet redan i mitten av februari försvann ett koppel spelare åt olika håll. En av dem var Belmin Mesanovic som skrev på för Olofström.

– Det var enbart för att förlänga säsongen och försöka hjälpa min moderklubb, förklarar Mesanovic som dock aldrig spelade några kvalmatcher för Blekingelaget.

Annons

– Nej, jag fick en lättare hjärnskakning mot Kalmar och det tog två-tre veckor innan jag var helt återställd.

Nu har Mesanovic, som till vardags jobbar på Västerskolan i Hässleholm, bestämt sig för att skriva på ett nytt kontrakt med Tyringe.

– Jag trivs med den nye tränaren. Han har varit tydlig mot mig i vilken roll han vill se mig i laget, motiverar Mesanovic.

Hur ser den rollen ut?

– Som en ledande spelare. Jag fick mer förtroende under honom de sista veckorna.

Tyringes sportchef är glad över att få jobba vidare med Belmin Mesanovic.

– Belmin är en spelare som vi har velat behålla. Dels för att han gör sin tredje säsong i Tyringe och vet vad det handlar om. Det är värdefullt att ha sådana spelare i truppen. Belmin har fått ett stort Tyringehjärta och brinner för klubben, säger Filip Steensbjerre.

Han uppskattar givetvis även Mesanovics egenskaper på isen.

– Och rent hockeymässigt tror jag att det finns fler poäng att plocka ut. Han kom hit som en poängspelare men fick delvis en annan roll. Vi vet vad han kan, nu är det upp till honom.

Belmin Mesanovic gjorde 30 poäng för Olofström i tvåan säsongen 15/16. Debutsäsongen i Tyringe och Hockeyettan blev det 17 (7+10) och i vintras producerade han 10 (4+6).

Annons

23-åringen har samma förväntningar som sin sportchef.

– Jag har ju haft rollen som poängspelare i alla mina tidigare lag, så det var lite nytt för mig och ovant att inte få spela så mycket powerplay den gångna säsongen. Jag fick anpassa mig men hade en roll som jag inte riktigt trivdes i.

Mesanovic gillar den filosofi med mycket skridskoåkning som Henrik Alfredsson förespråkar och tycker att det är just ett sådant lag som håller på att växa fram.

– Och så har vi ju fått in en duktig fystränare i Albin Pålsson som har gjort individuella program till oss, det är något som vi saknat tidigare. Jag tror att det kommer att göra oss till ett starkare och piggare lag. Vi blir tuffa att möta, det är den känslan jag har.

Backsidan är i dagsläget den mest välbesatta i Tyringe med fem kontrakterade spelare.

– Vi letar efter någon som kan ersätta Christoffer Rasch. Vi tappade en spelskicklig back och det är det vi söker, någon som på pappret har de skillsen, förklarar Filip Steensbjerre.

– Sedan är det framförallt forwardssidan vi jobbar på. Där är det främst ren spets vi söker, säger Tyringes sportchef som behöver besätta ytterligare två femmor innan han kan pusta ut.

På målvaktsfronten är läget oförändrat. Anton Johansson värvades in från Olofström för en vecka sedan men Tyringeledningen jobbar på ytterligare ett namn.

Charlie Fredriksson?

– Han finns fortfarande med i tankarna. Vi för en dialog och har inte stängt några dörrar.

Annons

Henrik Alfredsson har ännu inte fått någon assisterande vid sin sida.

– Jag jobbar intensivt med det och ska faktiskt få ett besked senare ikväll, säger Steensbjerre som har bråda dagar.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons