Anton Olsson öppnar upp dörren för sin internationella karriär som seniorbrottare. Första mästerskapet bland de stora grabbarna blir Nordiska Mästerskapet som avgörs på lördag i Västerås. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Olsson NM-tävlar i helgen

Anton Olsson gör på lördag internationell mästerskapsdebut som senior på NM i Västerås.
– Kul då jag lägger ner mycket arbete på min sport, säger Orebrottaren.

20-årige Anton Olsson har haft stora framgångar både som ungdoms- och juniorlandslagsman.
Trots att Vinslövsbrottaren är sistaårsjunior har han redan etablerat sig som senior. Han blev bland annat trea på SM i februari och vann sin klass i Soft Touch Open för ett tag sedan.
På lördag väntar senior-NM i Västerås där han brottas i 82-kilosklassen.
– Då två kilos övervikt tillåts så slipper man den värsta bantningen, säger Anton som har brottats för Sverige i seniorsammanhang förut.
– Jag gjorde min egentliga landslagsdebut som senior då jag i vintras var med i Cup Haparanda.

Orebrottaren har dock en del skadeproblem som stör honom för tillfället. Han skadade ett ledband i armbågen i höstas och gjorde illa handleden för några veckor sedan.
Men det är inget som ska hindra Anton Olsson från att NM-brottas i Västerås.
– Det ska väldigt mycket till om jag ska lämna in. Jag är egentligen inte så orolig för själva tävlingen ut mer för det efterföljande landslagslägret, säger Olsson.
Förutom de nordiska länderna så är även de tre baltländerna Estland, Lettland och Litauen med på NM vilket ökar klassen på tävlingarna.

Vad tror du om dina chanser?
– Det är svårt att säga även om jag vet ju vilka jag ska möta. Jag slog bland annat Oskar Johansson, som snart åker till U23-EM, på SM, säger Olsson som just nu är inne i en hård träningsperiod.

– Så det viktigast för mig är att jag får mina matcher inför sommarens mästerskap, menar Anton Olsson som har både EM i Italien och VM för juniorer att se fram mot.
– Jag är visserligen inte definitivt uttagen än men det är det jag siktar på.
JEM avgörs i den italienska huvudstaden Rom i slutet av juli medan JVM går i slovakiska Trnava i september.
– Sedan blir nästa steg för mig i framtiden att komma med på mästerskapen för U23-brottare, säger Anton Olsson.

×