GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utflykt till offerkälla i Källedal

OSBY Källedal är i fokus när Osby hembygdsförening lär ut mer om hembygden på lördag.
Osby • Publicerad 15 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Offerkällan i Källedal väcker många frågor. 
                                   FOTO: HELEN FINGALSSON/ARKIV
Offerkällan i Källedal väcker många frågor. FOTO: HELEN FINGALSSON/ARKIV

Lördagen den 19 maj har Osby hembygdsförening sin återkommande aktivitet, ”Lär känna din hembygd”.

Området kan nog betraktas som lite av Osbys industriella vagga med de möjligheter att ta tillvara den vattenkraft Kruseån erbjöd. Men Källedals historia är mycket äldre än så, ”Bese källa” och ”offerdammarna” i Källedal tar oss tillbaka till medeltiden. Men var det en helig källa och var det offerdammar?

Promenaden börjar och avslutas vid Edvins smedja. Starten för promenaden är 09.00 och den kommer att ta cirka två timmar. Det går bra att ta med kaffe och kaka för promenaden avslutas med fika vid smedjan. Evenemanget är öppet för alla och de som inte redan är medlemmar i Hembygdsföreningen har möjlighet att bli det på lördag.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.