Eleonor Mohlin och Liv. 8Foto: Robert Rolf/arkiv
Jenny Damm och Lilli. 8Foto: Robert Rolf/arkiv

Uttagna till agilitylandslaget

Nu är landslagsuttagningen över och Hässleholm Hundungdom fick med flera ekipage i det svenska agilitylandslaget.

11-13 maj var det landslagsuttagning i Söderköping. Under uttaget så springer man fyra agilitylopp och fyra hopplopp och resultatet räknas ut enligt ett speciellt poängberäkningssystem.
Placering 1-4 efter helgens slut, får representera Sverige på Världsmästerskapen (VM), Nordiska Mästerskapen (NM) och European Open (EO) i varje storleksklass. Till NM åker 10 ekipage per storleksklass och till EO 10 ekipage i small och medium och 12 i large.

Landslaget deltar i följande mästerskap under 2018; European Open, 27–29 juli Wien (Magna Rasino), Österrike, Nordiska Mästerskapen, 10-12 augusti, Vantaa, Finland, Världsmästerskapen, 4-7 oktober Kristianstad, Sverige
Från Hässleholms Hundungdomar är följande uttagna:

Medium hundar: Eleonor Mohlin och Liv blev tvåa och är uttagen till VM, NM och EO. (Emelie Moberg och Stina blev sjua och är uttagen till NM och EO. Emelie har tidigare tävlat för Hässleholm men tävlar för nu för Åhus BK).
Large hundar: Jenny Damm och Lilli vann och är uttagen till VM, NM, EO och Crufts. Ebba Eriksson och Jazz blev trea och är uttagen till VM, NM och EO. Jenny Damm och Ziv blev fyra och är uttagen till VM, NM och EO. Elin Nilsson och Abbie blev sexa och är uttagen till NM och EO.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×