Annons

Vårdcentraler slipper digitala vårdnotor

skåne Kostnaden för digitala vårdbesök utanför region Skåne växer stadigt och uppskattas i nuläget till 2,5 miljoner kronor.
Publicerad 15 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Förra året drev Alliansen med Liberalerna i spetsen på för att de digitala vårdbesöken inte skulle belasta vårdcentralerna, utan istället tas över av hälso- och sjukvårdsnämnden under första halvåret5 2018.

Annons

Mot bakgrund av den ökade förekomsten av digitala vårdtjänster har Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, sett över behovet av förändringar och anpassningar i riksavtalet för utomlänsvård. Syftet är att stödja en fortsatt utveckling av den digitala vården och inte motverka den.

Vårdvalet i primärvården innebär fri etableringsrätt för vådgivare som ska etablera sig i ett eller flera landsting och utomlänsavtalet innebär att det räcker med att vårdavgiften är kontrakterad i ett län för att vara valbar för alla. Det omfattar även vårdgivarens underleverantörer.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons