Annons

Åtalad för lång rad brott

Hässleholm En 23-årig man har åtalats vid Hässleholms tingsrätt misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt vårdslöshet i trafik.
Hässleholm • Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

En 23-årig man har åtalats vid Hässleholms tingsrätt misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt vårdslöshet i trafik.

Det var i mars i fjol som två poliser skulle avhysa den aktuelle 23-åringen från en adress i Sösdala. I samband med avhysning tog mannen delar av en vattenpipa och höjde dem mot poliserna för att skada dem. Samtidigt höll sig 23-åringen fast i ett balkongräcke och krängde med kroppen för att hindra polisen att skulle få grepp om honom.

Annons

23-åringen medger våldsamt motstånd men förnekar hot mot tjänsteman. De båda poliserna yrkar på skadestånd för kränkning.

I augusti samma år upptäcktes 23-åringen när han körde bil på Långebrogatan i Kristianstad trots att han saknade körkort.

I december stoppades samme man på Vankivavägen i Hässleholm. Återigen hade mannen kört utan körkort. Det visade sig även att han använt cannabis.

Samma dag stoppades 23-åringen på riksväg 21 mellan Perstorps kommun och Hässleholms kommun. Han gjorde en omkörning i hög hastighet vilket innebar att en mötande bilist tvingades tvärbromsa för att undvika en kollision.

23-åringen har tidigare lagförts för olovlig körning. Samtidigt förnekar han olovlig körning.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons