Patrik Göransson och Hilma Åkesson klipper bandet tillsammans med barn- och utbldningsnämndens andre vice ordförande Joachim Fors (S). Foto: hans Bryngelson
Fritidshemmet i Hörja invigs. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Stefan Larsson överlämnar en blomma och skolchef Eva Andersson några rockringar till fritidshemmet
I väntan på att gräsmattan ska bli grön för fotbollsspel.

Fritidshemmet är invigt

Hörja Så var då också fritidshemmet i Hörja invigt. För några veckor sedan invigdes fritidshemmet i Röke, så nu har rektor Mona Holmgren nya fina lokaler för alla barn.

Med invigningen av fritidshemmet i Hörja kan förskolans 35 barn ta hela den gamla skolbyggnaden i besittning.
På fritidshemmet i Hörja finns i dag 14 barn, men redan till hösten är 24 inskrivna.
– Vi flyttade in för någon vecka sedan, men ville ändå ha en officiell invigning, säger rektor Mona när hon hälsar barnen från fritids i Röke också välkomna till invigningsfesten.

På plats fanns representanter från barn- och utbildningsförvaltningen, förvaltningschef Eva Andersson, ordföranden i nämnden Stefan Larsson (M) och andra vice ordföranden Joachim Fors (S).
– Det här var den bästa lösningen för de båda byarna som vi kom fram till efter vår medborgardialog, förklarar Joachim Fors.
Nu står den nya byggnaden som inrymmer fritidshemmet klar. Gräsmattan utanför är nysådd, så det dröjer ett tag innan eleverna kan spela fotboll. Men nu är man inte lika trångbodda som tidigare.

Efter att invigningsbandet klipptes, av eleverna Patrik Göransson och Hilma Åkesson, blev det saftkalas i det nya fritidshemmet.

Dagens fråga

Brukar du få julklapp av din arbetsgivare?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×