Minnesbetan: Kroksjö

På landet Förr i tiden sågs denne vandringsman ofta på vägarna kring Sösdala.
Hässleholm • Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Läsarbild.
Läsarbild.

Förr i tiden sågs denne vandringsman ofta på vägarna kring Sösdala. "Jeppa-Gunnas-Nils" kallades han och levde 1872-1939. Här står han vid hemmet i Kroksjö, som vanligt utrustad med paraply och "lågakass", korgen, och ska just bege sig in till Sösdala för att ställa klockan efter stationsuret som han brukade göra. Att lifta med bil dit hade han inte tid till!

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.