Rutinerad målvakt förstärker Vinslöv

Sport • Publicerad 17 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Simon Bengtsson  har sedan 2013 vaktat målet i H 65 Höör.  Nu byter han klubb då han under den kommande säsonben ska spela i Vinslövs HK. ARKIVBILD
d
Simon Bengtsson har sedan 2013 vaktat målet i H 65 Höör. Nu byter han klubb då han under den kommande säsonben ska spela i Vinslövs HK. ARKIVBILD d

Efter fjolårets målvaktsproblem ser det nu betydligt ljusare ut för Vinslöv. Förra säsongen var Tobias Sjöberg i stort sett ensam målvakt då Ludvig Dahlberg var för ung och orutinerad att stå när Vinslöv under våren spelade viktiga streckmatcher.

– Nu behåller vi Sjöberg och får in rutinerade Simon Bengtsson från H 65. Dahlberg får därmed sakta men säkert chansen att växa till sig, säger Peter ”Cassa” Jönsson.

Som känner väl till den nye målvakten Simon Bengtsson.

– Jag har sett honom de senaste 15 åren. Först var det i mötena mot Eslöv med 92:orna och under senare år när han spelat med H 65.

– Han har en irrationell spelstil och är mycket duktig på närskott.

Simon Bengtsson är en rutinerad målvakt trots att han bara är 26 år. Han debuterade i Eslövs A-lag redan som 15-åring.

– Jag var bland annat med och tog upp dem i Allsvenskan där jag även spelade med dem, säger Bengtsson.

Förutom den allsvenska säsongen har han spelat nio säsonger i ettan. 2013 gick han över till H 65 Höör där han varit sedan dess.

– Det har alltid varit roligt att komma till Furutorpshallen i Vinslöv och spela. Nu blir det ännu roligare då jag kommer att ha publiken med mig, säger Simon Bengtsson som hoppas på en nytändning.

– Det har varit lite tråkigt i H 65 då damhandbollen tagit all publik och uppmärksamhet.

Bengtsson tycker det ska bli kul att få Peter ”Cassa” Jönsson som tränare.

– Då hans son Anton är lika gammal som jag har jag mött honom många gånger. Ska bli riktigt kul att få honom som tränare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.