Hemlös simklubb flyttar till utebad

Hässleholm Från och med i går fredag håller simhallsdelen i Qpoolen stängt på grund av fönsterbyte. För simklubben S71:s del är det friluftsbadet i Vinslöv och simhallen i Bjärnum som nu gäller.
Hässleholm • Publicerad 19 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Friluftsbadet i Vinslöv blir ny hemvist för simklubben S71: äldre simmare. De yngre kommer att träna i en varmare Bjärmums simhall. 	Foto: Andreas Hillergren/Arkiv
Friluftsbadet i Vinslöv blir ny hemvist för simklubben S71: äldre simmare. De yngre kommer att träna i en varmare Bjärmums simhall. Foto: Andreas Hillergren/Arkiv

Simhallen i Qpoolen kommer att vara stängd från och med den 18 maj till och med den 17 augusti eftersom fönstren måste bytas. Det innebär att simklubben blir hemlös under tre månader.

Planen har varit att S71 under sommaren genomför sin träning i friluftsbadet i Vinslöv. Problemet har däremot varit att badet utsatts för skadegörelse.

– Vi har tidigare fått besked om skadegörelse med krossade flaskor, krossade lampor och saker som kastats i bassängen, berättar Mikael Björklund i S71. Man fick tömma bassängen som börjat fyllas på, eftersom man misstänkte att det kunde ha hamnat glas i den.

Badet har nu blivit utsatt för ytterligare skadegörelse men förhoppningen är att man ska kunna öppna från och med den 28 maj.

Trots att simhallen håller stängt ska S71 kunna träna i Qpoolen över denna helgen. Därefter ska klubben hålla till i Bjärnums simhall fram till att friluftsbadet öppnar.

– De yngre ska träna i Bjärnum även under sommaren, berättar Mikael Björklund.

Simhallen i Bjärnum kommer även att finnas som reserv om det skulle uppstå problem i Vinslöv.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.