Silver för Ores Anton Olsson på Nordiska

Sport • Publicerad 19 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Anton Olssons BK Ore har inte lyckats hitta en ersättare till Ronny Persson.                            Foto: Stefan Sandström
Anton Olssons BK Ore har inte lyckats hitta en ersättare till Ronny Persson. Foto: Stefan Sandström

Vill man se kul brottning så Anton Olsson rätt man att se. Hans båda matcher i Västerås gick båda över full tid.

Orebrottaren brottades i klassen 82 kilo som bara innehöll tre brottare vilka var Vili Ropponen från Finland samt svensken Oskar Johansson. Men då alla tre höll ungefär samma klass blev det sevärda matcher.

Anton Olsson inledde med att möta den kommande NM-mästaren Vili Ropponen.

– Jag började med att slå en mara och ledde direkt med 4–0. Men då jag kände av min skadade handled vågade jag inte gå för fullt, berättar Olsson som inte tog fler poäng i matchen.

– Jag blev nerdömd i pater. Då finnen är väldigt bra på lyft kunde han reducera till 3–4. Sedan var jag lite orutinerad och slutade att brottas. Jag blev nerdömd när det återstod 30 sekunder och han kunde avgöra matchen då han lyfte och fick en tvåa vilket gjorde att han vann med 6–4.

– Jag är lite missnöjd med matchen mot Ropponen då jag tycker att jag slarvade bort segern, säger Olsson som sedan mötte Oskar Johansson i en match om silvermedaljen.

Även där började Anton mycket bra och gick upp i en 5–0-ledning efter bland annat en rullning.

– Oskar tog visserligen tre poäng i slutet men det kändes som att jag kontrollerade matchen, säger Olsson som vann matchen med 5–3.

– Jag var kanske lite dum då jag trots ledning fortsatte att satsa offensivt i matchen mot Ropponen. Men jag tror att jag vinner i längden på att försöka brottas, säger Anton Olsson som gjorde det bra att som sistaårsjunior vinna ett NM-silver.

– Fast å andra sidan, hade jag brottat som jag skulle hade det blivit guld, tillägger 20-åringen.

Det var inte bara mästerskapet som var det viktiga för Orebrottaren under dagen i Västerås.

– Nej, det var bra att jag kunde få mina matcher inför sommarens junior-EM, säger Anton Olsson som dock hade besvär med sin smärtande handled under tävlingen.

– Nu får massören Ingemar Gannby sköta om den.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.