Annons

Sannex tar country på allvar

Kultur och Nöje På Sannex nya album Crossroads blandas countrydoftande dansbandsmusik inspelad i Malmö med country gjord i Nashville. Frontmannen Andreas Olsson ville lyfta fram genren som för honom är det ett sätt att leva.
Publicerad 20 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Jon-Emil Oscarsson, Patrich Rundström, Micke Norsten och Andreas Olsson i Sannex släppte albumet Crossroads förra veckan.  Pressbild
Jon-Emil Oscarsson, Patrich Rundström, Micke Norsten och Andreas Olsson i Sannex släppte albumet Crossroads förra veckan. Pressbild

En av låtarna på Crossroads heter Country Guy, en sång som är nästan som en biografi, där Andreas Olsson beskriver livsstilen för en dansbandsmusiker.

Annons

Sannex har hela tiden flyttat fram positionerna sedan Andreas Olsson kom med för lite mer än tio år sedan. Nu är det dags för ännu ett steg och att ha rest till Nashville, känt stämningen och skrivit där var viktigt för att komma vidare.

Men fungerar det när man står på scen varje kväll att lägga samma djupa känsla i alla sånger?

Även många svenska samarbeten finns på plattan Crossroads, som är den första bandet släpper på BMG.

Annons

När bandet var i Nashville tog de med sig fotografen som brukar göra deras videos, Frasse Franzén.

Andreas Olsson hoppas ta ett steg i riktningen att förändra hela dansbandsbranschen.

Annons

Fakta:

Fakta:

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons