Vittsjös måltorka fortsätter

Sport • Publicerad 20 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var tunga steg ut från Vittsjös idrottspark för Adolfsson & co sedan man man för tredje matchen i rad förlorat med 0–1. Den här gången efter samma resultat i halvtid.

Motståndet dock den här gången i form av tippade topplaget Kopparbergs/Göteborg men såg man till spelet den här sommarsöndagen var hemmalaget värt poäng.

Vittsjö kom till spel med en 4–5–1-uppställning där Linda Sällström fanns ensam på topp.

Efter en trevande inledning, där bägge lagen visade att man kom till matchen med stukade självförtroenden, kom faktiskt 0–1-målet som rena överraskningen.

Göteborg fick en frispark utanför Vittsjös straffområde i den sjätte matchminuten och hemmamålvakten Shannon Lynn räddade första skottet men på returen blev det ett nytt distansskott där Julia Roddar fick till en drömträff och bollen for rakt upp i krysset. Ett mål som visade sig bli segermål trots att ytterligare 90 effektiva minuter kom att spelas på idrottsparken. Annars var det amerikanska stjärnan Christen Press som låg bakom mycket av Göteborgs spelintentioner fram till den 70:e minuten då hon tröttnat rejält och byttes ut.

I hemmalaget var det mittfältsspelet som haltade och istället blev det en rad långbollar av dålig kvalitet fram mot en ensam Linda Sällström på topp. I den 35:e minuten skreks det på straff sedan hemmalagets Emma Lund lätt sparkats ner i Göteborgs straffområde men domaren Laura Rapp friade.

Två bra försvar gjorde också att antalet rena målchanser blev mycket få.

– Vi gör en del saker bra men andra inte så bra, förklarade Vittsjötränaren Thomas Mårtensson som i andra halvlek valde att skicka in Clara Markstedt, Lorina White och under de sista minuterna även Hannah Wilkinson.

Att Wilkinson bara fick åtta ordinarie plus fem övertidsminuter i den här matchen fanns det förklaringar till.

– Hon skadade ju knäet mot LB07 så vi visste att hon kunde spela max 10 till 15 minuter i den här matchen, förklarade Mårtenssons tränarkollega Matt Ross.

Inga av bytena förändrade matchbilden väsentligt även om Vittsjö hade mycket boll på slutet och även skapade en del, dock mest halvchanser.

Tre hela matcher samt dessutom 13 minuter (totalt 283 minuter) i segermatchen mot Linköping är det nu sedan Vittsjö gjorde mål och det är klart att detta är ett faktum som oroar Vittsjötränarna även om man inte ville säga det.

– Nej, det finns alltid åsikter om att vi gör för lite mål, kämpar för lite eller spelar dåligt – men vi jobbar på, menade Mårtensson och fick medhåll av Sandra Adolfsson som dock hade lösningen:

– Vi får helt enkelt träna mer, förklarade hon.

bild 1/4
Vittsjötränarna Thomas Mårtensson och Matt Ross behöver få igång lagets målskytte. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Linda Sällström var alltför ensam på topp mot ett stabilt Göteborgsförsvar. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Hannah Wilkinson byttes in på slutet. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Lorina White.
 Foto: Stefan Sandström
Vittsjötränarna Thomas Mårtensson och Matt Ross behöver få igång lagets målskytte. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Linda Sällström var alltför ensam på topp mot ett stabilt Göteborgsförsvar. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.