Eldningsförbud utomhus

GÖINGE Med anledning av den stora risken för mark- och skogsbränder, som för närvarande råder enligt gällande prognoser, har räddningscheferna för kommunerna i Skåne nordost beslutat om förbud mot eldning utomhus från och med den 19 maj 2018.
Osby • Publicerad 21 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Med anledning av den stora risken för mark- och skogsbränder, som för närvarande råder enligt gällande prognoser, har räddningscheferna för kommunerna i Skåne nordost beslutat om förbud mot eldning utomhus från och med den 19 maj 2018.

Beslutet om eldningsförbud grundas på Förordningen om skydd mot olyckor (SFS 2003:789) 2 kap 7§. Eldningsförbudet omfattar, förutom Osby, även Kristianstad, Östra Göinge, Hässleholm, Hörby, Höör och Bromölla kommuner, meddelar Räddningstjänsten.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.