Vinslöv Reaktionerna skiftade när Frank från Malmö Reptilcenter visade upp sina djur för tredjeklassarna på Söderparkskolan.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Som en avslutning på treornas skolgång, slutet på en biologishow men också ett tack till eleverna för deras luciatåg i december, hade rektor Anette Adamsson bjudit in till reptilshow för alla 60 eleverna.

På plats med två stora trälårar fanns Frank Madsen från Malmö Folkets Park. I dessa två fanns en mängd olika djur, från spindlar och kackerlackor till ödlor, ormar och krokodiler.

Frank berättade initierat om alla smådjur och reptiler han hade fraktat med sig. Om vilka som var farliga, snälla eller bara annorlunda.

Kackerlackorna fick en klar ogillande reaktion, liksom den stora fågelspindel och skorpionen. Men mera förtjusta beundrarrop framkallades när Frank tog fram skäggödlan, kameleonten och sköldpaddan. De verkade mer ofarliga.

– Djuren jag har med är bara barnen, förklarade han och berättade hur stora och hur farliga några av dem kan vara.

Men de flesta av de små djuren väckte ändå beundrar och nyfikenhet. Kanske allra mest den dryga metern långa tigerpytonormen som rektor Anette lätt lade om sin hals.

Efter Franks uppvisning av alla djuren i lådorna fick barnen också chans att bekanta sig lite mer med några av de snällare och mindre djuren. Det blev en eftermiddag som treorna sent glömmer.

bild 1/8
Krokodilen var inte så stor, och inte heller så farlig.
Frank Madsen från Malmö Reptilcenter låter Söderparkskolans rektor Anette Adamsson prova på en tigerpyton.
Kackerlackorna gillades inte fullt ut av eleverna.
En fågelspindel var både fascinerade och lite otäck.
Klara Stigberg hanterade skäggödlan som om den vore hennes egen. 	Foto: Hans Bryngelson
En panterkameleont visade sina färger.
Frank Madsen med liten krokodil.
Frank Madsen med liten krokodil.
Krokodilen var inte så stor, och inte heller så farlig.
Frank Madsen från Malmö Reptilcenter låter Söderparkskolans rektor Anette Adamsson prova på en tigerpyton.
Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.