Man får fängelse efter spritstöld på bolaget

hässleholm Den man som försökte stjäla sprit och slängde ölburkar på en väktare på Systembolaget i början av april, döms till sju månaders fängelse för en rad olika brott.
Hässleholm • Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 35-årige mannen har suttit häktad sedan händelsen på Systembolaget då han betalade för tre öl, men försökte smita ut med flera spritflaskor.

Personal som upptäckte stölden försökte stoppa honom utanför butiken, men mannen blev då aggressiv och kastade ölburkar mot dem.

En manlig anställd träffades av en av burkarna och blev även hotad till livet under tumultet.

Polis larmades och 35-åringen greps på platsen.

Mannen döms nu för misshandel, olaga hot och ringa stöld efter händelsen på Systembolaget. Men 35-åringen finns även skyldig på en rad andra punkter.

Det rör sig bland annat om narkotikabrott, grovt rattfylleri och grov olovlig körning, men också flera fall av skadegörelse.

Mannen har vid två tillfällen fått utbrott på socialförvaltningens kontor och krossat glasrutor.

Vid ett av tillfällena ska han även ha demolerat ett bord och en nummerlappshållare.

En kall dag i mars krossade mannen även en glasruta på Pressbyråns fasad.

Han har inte förnekat händelsen, men menar att han var tvungen att krossa rutan eftersom han var tunt klädd och hoppades att polisen skulle gripa honom så att han slapp frysa.

Förutom spritstölden döms mannen även för att ha stulit en cirkelsåg och ett mjuksdjur vid två separata tillfällen.

Likaså har han gjort sig skyldig till fler fall av misshandel.

I februari slog han en man med flera knytnävsslag på Resecentrum och i mars misshandlade han en annan man genom att slå honom med en tidning, utdela knytnävsslag och sparka honom i nacke.

Även detta inträffade på Resecentrum. Den samlade brottsligheten resulterar nu i sju månaders fängelse för mannen.

Han är också medåtalad i ett annat mål, tillsammans med en 30-årig kvinna. Tillsammans ska de ha tagit sig in och stannat kvar i en annan kvinnas bostad i december.

Mannen frias på den punkten, men kvinnan fälls. Hon döms också till skyddstillsyn för en rad olika stölder.

lousil
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.