Tomt och öde på Västra Hamnens skola i Malmö på tisdagen. Skolan skickade hem 500 elever då temperaturen inomhus var upp mot 30 grader. Foto: Johan Nilsson / TT

Skola fick stänga på grund av värmen

Malmö Ungefär 500 elever på Västra hamnens skola fick skickas hem sedan ventilationen inte orkat med och inomhustemperaturen närmat sig 30 grader.

Att något var fel märkte man redan när skoldagen började på tisdagen i Västra Hamnens skola.
– När vi kom till skolan kände vi att det var varmt i huset och vi felanmälde det direkt på morgonen, säger rektor Charlotte Löfqvist.

Först övervägde man att hålla lektionerna utomhus men att man sedan tog beslut om att skicka hem eleverna men när temperaturen inomhus närmade sig 30-strecket bestämde man sig för att avsluta skoldagen i förtid..
Klockan 13 på tisdagen avslutades lektionerna och Västra hamnens skola stängde för dagen. 500 elever i mellan- och högstadiet fick en ledig eftermiddag mitt i värmeböljan.

Att fortsätta dagen under rådande omständigheter hade inte varit så produktivt.
– Jag tänker att när det är så väldigt varmt är det svårt att tänka och koncentrera sig, säger Charlotte Löfqvist.
– Det är ingen bra arbetsmiljö.

Exakt vad som gått fel med skolans ventilation är oklart men Charlotte Löfqvist räknar med att det blir studier som vanligt under onsdagen.
– Vi har sagt att eleverna ska vara tillbaka imorgon. Det kommer att vara varmt eftersom det är varmt ute men inte lika varmt som idag.