Så här såg det ut när när kronprinsessan Victoria genomförde sin tionde landskapsvandring på Öland den 9 maj. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Så här såg det ut när när kronprinsessan Victoria genomförde sin tionde landskapsvandring på Öland den 9 maj. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Så här såg det ut när när kronprinsessan Victoria genomförde sin tionde landskapsvandring på Öland den 9 maj. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessan bjuder in till promenad

Österlen Vill du promenera i naturen med kronprinsessan Victoria?
Den 12 juni bjuder H.K.H Kronprinsessan Victoria in alla skåningar att följa med henne när hon vandrar på Österlen.

I samband med sin 40-årsdag önskade kronprinsessan Victoria att få möjlighet att vandra i alla Sveriges 25 landskap. Den 12 juni genomför hon den elfte vandringen – som sker från Vitemölla till Brösarp på Österlen.
– Med landskapsvandringarna vill kronprinsessan synliggöra den skatt som den svenska naturen är. Kronprinsessan önskar också att lyfta värdet av friluftsliv och rörelse, säger landshövding Anneli Hulthén i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan inleder med ett besök i Stenshuvuds nationalpark och vandrar upp till toppen som uppvärmning på förmiddagen. Därefter går promenaden, cirka 2,5 kilometer till Naturskolan Österlen. Efter lucnhen startar den långa vandringen längs Skåneleden, som tar sin början i Vitemölle. Nästan en mil senare når följet målet som är Brösarps station.

Under vandringen blir det korta stopp för samtal och aktiviteter. Bland annat får kronprinsessan lära sig mer om projektet SandLife som återskapar det myllrande växt- och djurlivet i Skånes värdefulla sandmarker.

Allmänheten hälsas välkommen att vara med på Stenshuvud eller vandra med kronprinsessan på eftermiddagen.
– Vi är väldigt stolta över att få visa upp Skånes fantastiska natur. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att följa med på vandringen, säger landshövding Anneli Hulthén.

×