Papegojmysteriet har fått sin lösning

Hässleholm • Publicerad 31 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Mysteriet med de blåkindade rosellorna som under en tid synts till i trakterna kring Ljungdala har fått sin lösning. Efter att ha sett tidningens artiklar hörde Ivan Jamah av sig på torsdagen.

Artens naturliga spridningsområde återfinns i Australien, med ett betydligt varmare klimat än Sverige. Således har den senaste tidens nästan tropiska väder även medfört att fåglarna blivit ännu mer angelägna om att vara utomhus.

En av de föredragna sysselsättningarna tycks vara att stifta bekantskap med den befintliga fågelfaunan i Sverige.

Blir ni inte oroliga?

bild 1/2
Andian och Ivan Jamah äger det blåkindade rosellaparet. När tidningen var på besök valde fåglarna att uppehålla sig i trädgården intill och endast ge sig till känna genom läten. 					       foto: Magnus Wahlström
Andian och Ivan Jamah äger det blåkindade rosellaparet
Andian och Ivan Jamah äger det blåkindade rosellaparet. När tidningen var på besök valde fåglarna att uppehålla sig i trädgården intill och endast ge sig till känna genom läten. 					       foto: Magnus Wahlström
Andian och Ivan Jamah äger det blåkindade rosellaparet
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.