Foto: TT/Arkiv

Gift par döms för stölder

STAFFANSTORP Det blir fängelse i två månader respektive villkorlig dom för det par som efter att ha stulit varor hos Jysk välte med flyktbilen.

Båda nekade i rätten till stölden trots att deras bil var full med just de varor som försvunnit.
Parets bil låg på högkant några hundra meter från butiken sedan den 37-årige mannen – påverkad av narkotika – hade backat på en stor sten så att bilen vält. Kvinnan, 32 år, gick då in på McDonalds för att be om hjälp, men ingen ville gå med henne till bilen.
I stället larmades polisen som fann paret i bilen plus en hel del stöldgods. Där fanns även bultsaxar, bräckjärn, kniv och en avbitartång.

Vid butiken såg polisen att någon klippt hål i staketet och gått in. Paret greps och åtalades senare. I tingsrätten nekade båda till stöld. Mannen och kvinnan mindes inte varför de var i Staffanstorp och deras förklaring till de stulna varorna i bilen var att någon okänd måste ha placerat dem där när de för en stund lämnat bilen.

Tingsrätten trodde inte på dem och dömer mannen till fängelse i två månader medan kvinnan får villkorlig dom och 50 dagsböter á 50 kronor.
Mannen döms även för ringa narkotikabrott, rattfylleri och stöld i ett annat fall på annan ort.

×