Stortorget inramades av 321 motorcyklar och lika många förare i lördags i samband med Prostatacancerföreningens kortege till förmån för insamling till prostatacancervården i Skåne. Foto: Hessle City.

MC-kortege drog in 44 000 kronor

hässleholm 321 motorcyklister nådde Stortorget i Hässleholm på lördagen, som var slutmål för kortegen för insamling till förmån för Prostatacancerföreningen i Mustaschkampanjen.

‑ Helt fantastiskt och rekord, konstaterar Jan Frick, ordförande i prostatacancerföreningen ProVitae, som arrangerade MC-kortegen för tredje gången tillsammans med Hessle City, Yamaha Custom Club och MCK i Hässleholm.
Varje deltagare betalade 100 kronor, vilket bidrog till att dagen inbringade hela 44 000 kronor.

‑ Pengarna går till Prostatacancerföreningen, som förmedlar dem vidare till Region Skåne för färbättring av prostatacancervården i länet, säger Jan Frick.
Förra året samlade ProVitae in en miljon kronor. Av dessa gick 300 000 kronor som bidrag till ett forskningsprojekt om prostata.
‑ Vi riktar våra bidrag till olika projekt. Vi tänker anslå pengar till kontaktsjuksköterskor i prostatavården, berättar Jan Frick.
Motorcyklisterna samlade vid Tydingesjön på lördagsmorgonen där Jan Frick inledde med att tala om föreningen och insamlingen till prostatavården.
‑ Uppslutningen är fantastisk och jag vill särskilt rikta ett tack till alla företag som sponsrar oss. I Hässleholm bjöd konditorierna på mackor till alla deltagare, vilket var mycket uppskattat, säger Jan Frick.

Kortegen hade även vädret på sin sida denna dag med strålande solsken och värme.
‑ Ja, det var nästan för varmt. Men allt gick enligt plan och enligt polisen inträffade inga incidenter. Vi var ju rätt många som var ute på vägarna.
Kortegen startade vid Tydingesjön och gick över Knislinge, Vanås, Gumlösa, Vinslöv, Lommarp och Ignaberga där den svängde in mot stan för att sluta på Stortorget.
‑ Nu satsar vi på en ny kortege i Mustaschkampanjen nästa år, säger Jan Frick.

Dagens fråga

Tror du att Palmemordet kommer att lösas?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×