Annons

Joggare släckte anlagd brand i Fulltoftaskogen

HÖRBY Förhindrade hotande storbrand genom rådigt ingripande
Hörby • Publicerad 5 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Det är extremt stor brandrisk i skog och mark just nu på grund av det varma vädret och den långvariga torkan. Räddningstjänsten i Hörby och Höör har därför utfärdat ett generellt förbud mot eldning utomhus.

Vid 21.45-tiden på måndagskvällen kom det ett larm om en misstänkt anlagd brand i ett skogen i Fulltofta strövområde. En motionär, som var ute på sin kvällsrunda, upptäckte att det slog upp höga lågor från en hög med flis i skogen utmed gamla Höörslinjen i höjd med Kulleröd, och att det luktade skarpt av tändvätska.

Annons

Mannen fick tag i en lövruska och lyckades slå ner elden och ringde till SOS-centralen och meddelade vad som hade hänt. Han dirigerade räddningstjänstens bilar till rätt plats, och mötte själv upp på platsen. När räddningsmanskapet nådde fram var elden redan släckt.

På marken bredvid flishögen som hade brunnit låg det en gul kork från en flaska med tändvätska. Brandpersonalen misstänker att branden var anlagd, och med tanke på hur torrt det är i skogen var risken för en brandspridning överhängande och det skulle kunna ha slutat med en skogsbrand.

Räddningstjänsten har lämnat över ärendet till polisen för vidare utredning om brandorsaken.

Jonas KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons