Polisschäfern Hoffe, 5 år, med matte Emma tävlade i den första inofficiella agilitytävlingen på Torvalla arena på söndagen. Foto: Stefan Olofson

Agilityn sätter Västra Torup på kartan

Västra Torup Agilitystjärnan Jenny Damm satte nivån högt med sina bordercollies när Byalaget i Västra Torup Agility arrangerade sin första inofficiella tävling på söndagen.

Hennes agenda är fulltecknad med SM i midsommar, European Open i juli, Nordiska mästerskapen i Finland i augusti och VM i oktober.
Över 20 ekipage deltog på Torvalla arena. Till jul hoppas byalaget att arenahallen ska stå klar. Då ska man betänka att det bara är två år sedan agilitybanan invigdes.
– Det här är levande landsbygd i verkligheten, säger Conny Asterman, byalagets ordförande.

Agilityn har satt Västra Torup på kartan, vilket till stor del är Jeanette Johanssons förtjänst, som för några år sedan kom med förslaget att göra en agilitybana på en av Torvallas fotbollsplaner.
– Agilityn har vuxit enormt, säger Conny Asterman och visar upp en check på 100 000 kronor, som Tyringe Sparbanks utvecklingsstiftelse precis har skänkt till den nya hallen, som beräknas kosta fyra miljoner. Den största finansieringen räknar byalaget med att få från Allmänna arvsfonden, totalt 2,8 miljoner. Hässleholms kommun bidrar med en kvarts miljon och byalaget sätter in 150 000 kronor.
– Hallen ska anpassas även för funktionshindrade. Agility är en populär sport för många med rörelsehinder. Hallen kommer att skapa oerhörda förutsättningar, säger Conny Asterman.
Byalaget har tecknat ett tioårigt nyttjanderättsavtal med kommunen. men där stannar inte ambitionen.
– Vi hoppas få ta över idrottsplatsen. Det finns ju en fotbollsplan kvar om laget skulle uppstå igen, säger Conny Asterman.

Det var många pigga vovvar som ivrigt tog sig genom banan. Polisen Emma med schäfern Hoffe, 5 år, gjorde en perfekt uppvisning.
– Hoffe gillar att jaga bovar också, säger Emma.

Dagens fråga

Tycker du om att vandra?

Loading ... Loading ...