GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sommarlov lovar mer spänning

Publicerad 10 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Mycket är sig likt när Sommarlov- programserien fyller för övrigt 40 år i år – börjar sändas i SVT:s Barnkanalen den 11 juni. Det blir lekar och bus, det blir ett aktuellt tema och en rad artister kommer att dyka upp. I år kommer dock programmen att spelas in en dag innan de sänds och den som vill se fredagsartisten får alltså bänka sig i Beijers Park på Kirseberg i Malmö redan på torsdagen.

I den lummiga grönskan vid parkens damm har Busster rullat in. En rejäl kulle erbjuder mer publikplats än den vid Scaniabadet – och alla verkar nöjda med flytten.

Historien förtäljer att ett annat gäng har hållit till på platsen där Sommarlovsfolket nu flyttat in. På den gamla platsen vid Scaniabadet har skuggträsket brett ut sig och – som alla vet om man följer Sommarskuggans egen programserie – så har det funnits en hel del hot mot Sommarlov. Bland annat försvann filmerna som skulle visas och det skulle kunnat bli svart i rutan ...

Sommarskuggan har blivit otroligt populär och den som är på plats vid Beijers Park lär kunna skymta honom eller henne varje dag även om skuggan inte alltid dyker upp i tv-rutan.

Temat i år är demokrati, passande nog för ett valår. Och som vanligt i Sommarlov får barnen vara med och bestämma mycket.

Att alla har rätt till sin åsikt är viktigt och självklart i en demokrati.

Förra året kom som mest en publik på cirka två och ett halvt tusen till Sommarlovs inspelningsplats. Inför artistfredagarna fanns till och med publik som sov över eller kom klockan fem på morgonen för att få de bästa platserna framför bussen, berättar projektledare Anna-Maria Nildén.

bild 1/6
Sommarskuggan är ute och smyger. Foto: Markus Lindgren/SVT
Alex Hermansson och Malin Olsson i sommarlovsbussen. Den 11 juni drar det populära tv-programmet igång igen. Foto: Yvonne Erlandsson
Alex Hermansson och Malin Olsson i sommarlovsbussen. Den 11 juni drar det populära tv-programmet igång igen. Foto: Yvonne Erlandsson
En kontig mackapär finns framför Busster och Alex Hermansson och Malin Olsson vet inte vad det är - ännu.  - Men det ska vi ta reda på i första programmet, lovar de. I dag börjar Sommarlov i SVT:s Barnkanalen. Foto: Yvonne Erlandsson
- Vi utgår nästan bara ifrån vad barnen vill och önskar, säger Malin Olsson och Alex Hermansson. Foto:Yvonne Erlandsson
Alex Hermansson och Malin Olsson ser fram emot att prata demokrati med barnen i sommar. Foto: Yvonne Erlandsson
Sommarskuggan är ute och smyger. Foto: Markus Lindgren/SVT
Alex Hermansson och Malin Olsson i sommarlovsbussen. Den 11 juni drar det populära tv-programmet igång igen. Foto: Yvonne Erlandsson
Fakta:

Publik är välkomna att besöka inspelningen måndag-fredag kl 09.00 – 10-30, Sommarlov sänds den 11 juni till och med den 17 augusti i Barnkanalen och på Barnplay.

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.