Slog hustrun med knuten näve – döms

hässleholm En tidigare ostraffad man får villkorlig dom efter att ha slagit till sin hustru i samband med ett gräl om äppelträd.

Det var i mars i år som mannens hustru kom hem och upptäckte att maken sågat ner stora delar av deras båda äppelträd.
Hon har själv vittnat om att hon då tappade fattningen och skrek på maken. Han blev då aggressiv, hotade att slänga ut hustruns katter och slog henne sedan i ansiktet med knuten näve så att hon föll till golvet. Kvinnan flydde till en granne och larmade polisen.

Mannen har nekat till brott och säger sig varken ha slagit kvinnan eller hotat med att slänga ut katterna. Han påstår också att kvinnans skador i ansiktet, blåmärken och svullnad, orsakas av en medicin hon äter. Men grannen, och det faktum att polis larmades direkt, styrker kvinnans uppgifter och tingsrätten går därför på hennes linje.
Hon har också berättat att maken blivit aggressiv efter det att han drabbats av en stroke och en så kallad paragraf 7-undersökning har genomförts för att undersöka mannens psykiska tillstånd.

Den visar dock att mannen varit medveten om sina handlingar då misshandeln ägde rum. Han döms därför till villkorlig dom och dagsböter på 3000 kronor.

Dagens fråga

Brukar du få julklapp av din arbetsgivare?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×