Annons

18-åring får tillbaka böter

Hässleholm Tingsrätten har undanröjt en ordningsbot för en 18-åring som vid en poliskontroll fick böter för att bilen han körde var belagd med körförbud,När mannen blev stoppad av polis visade han besiktningspapper som visade att körförbud inte gällde för bilen, men kände sig tvingad att skriva under boten.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Tingsrätten har undanröjt en ordningsbot för en 18-åring som vid en poliskontroll fick böter för att bilen han körde var belagd med körförbud,

När mannen blev stoppad av polis visade han besiktningspapper som visade att körförbud inte gällde för bilen, men kände sig tvingad att skriva under boten. Händelsen inträffade den 27 januari i år.

Annons

Tingsrätten konstaterar att körförbud tidigare hade gällt för bilen, men att den hade varit inne för kontrollbesiktning den 12 januari vilket gjorde att körförbudet upphävdes.

Resultatet av besiktningen blev ett föreläggande om efterkontroll som skulle göras senast den 12 februari.

”Det förelåg alltså inte något körförbud för bilen den 27 januari 2018”, skriver tingsrätten och avslutar med att ”ordningsboten är därför felaktig och bör undanröjas”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons